Pääsiäisen ympärillä alko ystäviä ja perheenjäseniä tulla kohti meän pohjoista kotia. Mikäs sen mukavampaa! Samalla valokuvaajan lurjus pääsi hyödyntämään tilaisuutta, sillä harvoin on malleja näin runsaasti tarjolla. Tiesin, että päivittäistä ulkoilua on luvassa ja sääennusteetki lupaili loistokeliä. Hienoa!

Ensimmäinen retkeily(kuvaus)päivä sisälsi lumikenkäilyä. Alussa en keksiny mitään kuvattavaa, joten tyydyin itekki kävelemään auringonpaisteessa pitkin Pallaksen lumikinoksia. Ei kannata kuvata, jos siltä tuntuu. Puolen tunnin kävelyn jälkeen taukopaikaksi tuli Palkaskurun pohja. Siinä aikani katteltua huomasin lumiharjanteen, jonka yllä nätisti kevätaurinko möllötti. Hienotunteisesti vihjasin retkeilytovereille, että tuossa vain sais hienon kenkäilykuvan. Vihje toimi ja pian siinä talsi kolme reipasta retkeilijää.

Kirkas kevätaurinko on todella kirkas. Täytteeksi mietin salamaa, mutta ei. Kuvasin 17-40 F4 L putkella kohtuu pienellä aukolla ja valotin poikkeuksetta kaikkia kuvia yli. Se toimi täytteenä. Kuvan sävyt on helppo säätää ylivalotetusta kuvasta kohilleen. Tässä tapauksessa säädin jälkeenpäin maiseman sävyt. Ylivalottamalla sain henkilöt esiin kuvasta varsin kovassa vastavalossa. Toimii, eikä tarvi ampua luonnotonta täytesalamaa.

Otettiin vielä harjanteen jälkeen lumikenkäjuoksuja pitkin Palkaskurun laitoja. Mukavaa, piti itekki käyä juoksemassa. Taivas tarjosi kuviin vielä syvän sinistä sävyä kumpupilvineen, joten niitä piti ilman muuta hyödyntää. Hieno päivä tuotti ulkoilun lisäksi muutaman kelpo kuvan lumikenkäilystä!

Toinen päivä vei valokuvaajan rinteeseen. Meinasin kuvata rinnelaskua pitkästä aikaa. En kuitenkaan kuvannu. Oli niin mukava laskea pitkästä aikaa ettei malttanu. Käytiin kuitenki vähä offaripuolella, jolloin kamera oli pakko kaivaa esille repusta. Jos sitä muutaman laskukuvan sais.. Maisemaa ei tässä kuvauskohteessa kuvaan saanu, joten kaivoin repusta 70-200 F 2,8 L putken. Se sai toimia tänään työkaluna.

Alue mistä laskijat tuli alas oli pieni ja käännöksiä ei montaa ollu luvassa. Piti siis saada kuva juuri oikeassa kohtaa. Kuvasin servolla, koska tuossa putkessa tarkennus toimii ku unelma. Monen muun linssin kanssa on menny hermo servoa käytettäessä. Jos haluaa varmistaa onnistuneen laskukuvan servo- tarkennuksella, kannattaa ottaa rohkeasti syväterävyyttä ja kuvata nopeaa sarjaa käännöksistä. Tietenki valon mukaan, mutta keväällä kirkkaus on kuvaajan ystävä.

Lumen lisäksi kuvaan sai paikoin sinistä taivasta pilvineen. Se oli mukava lisä ja kuvasin juuriki siitä syystä alhaalta kohti laskijoita. Eka laskuissa kämmäsin tarkennuspisteiden kanssa, mutta seuraavalla kierroksella ne oli kohallaan. En muuta kuvannu sille päivälle ja olin siihen tyytyväinen. Toki rinteessä pitää tälle keväälle päästä vielä kuvaamaan.

Muitaki reissuja tälle pääsiäiselle kerty, mutta olkoot tämä nyt tarpeeksi. Nyt jos koskaan kannattaa kuvailla ulkoaktiviteetteja. Kelit on lämpimät (yleensä) ja nysvääminen on helpompaa. Timppa toivottelee siis hyviä kuvauskelejä kaikille!

Kuvauskalusto: Canon EOS 7D, Canon 17-40mm F4 L, Canon 70-200mm F 2,8 L

Jätä kommentti